Ovilio Logo

 

Schapendag Odiliapeel in 2020 afgelast.

De jaarlijkse Schapendag in Odiliapeel die traditiegetrouw op de 2e zondag in juli plaatsvindt, kan dit jaar niet doorgaan.

Vanwege de coronacrisis heeft de regering besloten dat alle evenementen tot en met 1 september moeten worden afgelast. Dat besluit treft ook de braderie en alle  activiteiten van de Schapendag. Ook andere evenementen in Odiliapeel en omgeving worden door de maatregelen getroffen.

De Schapendag is een jaarlijks terugkerend evenement waar –de naam zegt het al-  het schaap centraal staat en heeft een grote regionale aantrekkingskracht, mede omdat het een evenement is waar mens en dier samenkomen, en bezoekers de gehele dag kunnen genieten van muziek, dans en gezellige terrassen.


Stichting Ovilio uit Odiliapeel was tot voorkort al druk bezig met de voorbereidingen van de 46e Schapendag, maar is genoodzaakt om er nu een dikke streep door te zetten.

Het bestuur van Stichting Ovilio betreurt dat het evenement dit jaar niet door kan gaan. Het spijt ons dit te moeten melden, maar het is helaas niet anders. Volgend jaar hopen we weer een Schapendag te kunnen organiseren voor alle deelnemers en bezoekers, met ondersteuning van alle ondernemers in en om Odiliapeel.

Namens het bestuur van stichting Ovilio,
Huub Smeets,
voorzitter

Gratis entree op Schapendag.

Op zondag 11 juli 2021 wordt in Odiliapeel de 46ste Schapendag gehouden. De toegang is gratis. Daarmee is de schapendag toegankelijk voor jong en oud.

Het belooft weer een gezellige Schapendag te worden met leuke verrassingen voor het hele gezin. De activiteiten vinden plaats op en rondom het dorpsplein, dat wordt omringd door vele terrassen, een gezellige braderie en leuke attracties voor alle leeftijden.

Gezellige braderie

De Peelse Schapendag biedt bezoekers de gelegenheid om dichter bij de dieren en ons voedsel te komen. Op de braderie presenteren ondernemers en agrariërs uit de regio een breed aanbod van ambachtelijke producten. Ook zijn er weer diverse diersoorten te bewonderen.

De schapen

Zo zijn er ook dit jaar vele schapen aanwezig van de verschillende schapenrassen. Ook worden er weer keuringen gehouden en het mooiste schaap wordt aangewezen door het boerenbruidspaar.

De beste schaapsscheerder van Zuid Nederland komt zijn kunsten vertonen, en verder zijn er demonstraties ambachtelijk schapen knippen en schapen drijven.

Meedoen en genieten

Daarnaast worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. Wie kan er nog met een dorsvlegel overweg? En wie helpt de smid met het smeden van het ijzer? Voor alle leeftijden is er daarnaast vermaak, dans, muziek en natuurlijk lekkernijen.

Ontdekkingstocht

Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. Er zijn allerlei leuke attracties en activiteiten, dus ga op zoek en doe mee. Kortom: volop vertier voor het hele gezin.

Kraam huren tijdens Schapendag?

KraamTijdens de Schapendag is het mogelijk om een kraam te huren voor zowel kooplui als particulier. Uw reactie kan naar ovilio@odiliapeel.com of Vul hier het contactformulier in.