12 juli 2024
19:58

Eigen verteltas voor kabouterpad Odiliapeel

Het charmante kabouterpad Papatoe in Odiliapeel, gelegen in de bossen aan de Rechtestraat, telt vanaf maart t/m oktober zo’n tachtig kleurrijke kabouters. Het is een feest voor jong en oud om hen te bezoeken. Jeugdbibliothecaris Merle de Korte, zelf woonachtig in Odiliapeel, komt er regelmatig met haar zoontje. “Ik heb al veel kabouterpaden bezocht, maar de mooiste vind ik om de hoek in de Peel. Iedere kabouter vertelt een eigen verhaal.” Een bijzondere plek in gemeente Maashorst om als Bibliotheek iets mee te doen vond Merle. Zij ontwikkelde daarom een verteltas voor het kabouterpad waarmee een bezoekje nog leuker wordt. “Met deze verteltas inspireren we bezoekers om de verhalen die bij het kabouterpad voor het oprapen liggen ook echt te vertellen. In de verteltas zitten talige opdrachtkaarten waarbij verschillende kaboutertafereeltjes op het pad uitgelicht worden. Bij ieder tafereeltje geven we een bijpassende kabouter boekentip uit onze Bibliotheek collectie. Verder zit er natuurlijk een kabouter voorleesboekje in de tas en rode puntmutsen.”

Elly Janssen, initiatiefnemer van het kabouterpad, kreeg al vaker de vraag of er een Papatoe tasje gemaakt zou worden. “Dit is voor mij logistiek lastig vorm te geven. Ik was dan ook blij verrast met het initiatief van de Bibliotheek. Deze verteltas is een prachtige aanvulling op ons mooie kabouterpad.”

Leen een verteltas

De verteltas kan twee weken geleend worden van maart t/m oktober bij Bibliotheekpunt Odiliapeel + Reek en Bibliotheken Uden, Volkel, Schaijk + Zeeland. Via de website www.nobb.nl kan de verteltas vooraf gereserveerd worden.

Het laatste nieuws

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.