6 september 2024
9:26

DIBA streetrace 2024 Odiliapeel

Afgelopen zaterdag 31 oktober vond in Odiliapeel de DIBA Streetrace 2024 plaats, waarbij mountainbikers van verschillende niveaus hun vaardigheden konden tonen op een uitdagend en uniek parcours. In totaal deden 120 deelnemers mee, verdeeld over zeven categorieën, variërend van jonge kinderen tot ervaren wedstrijdrijders. Het evenement begon om 15.30 uur met de oudere jeugd en werd afgesloten met de wedstrijdrijders na de zogenoemde funklasse.

Wat de DIBA Streetrace zo bijzonder maakt, is het parcours dat door de Countrystore loopt en dwars door de Feestzaal van Manders voert. Daarnaast slingert het traject over het Terraveenplein, waarbij de renners scherp moeten sturen langs de tuinen van bewoners, wat het een ultieme uitdaging en spannend maakt, ook voor de bewoners. Dit afwijkende parcours biedt een unieke ervaring die totaal anders is dan de standaard fietsparcoursen in de rest van het land of België.

De race is een jaarlijks hoogtepunt voor zowel wielerclub TC De Peeltrappers als de inwoners van Odiliapeel en wordt vaak gecombineerd met een groot dorpsfeest in het centrum. Stijn Siebens uit België won de funklasse en gaf aan dat hij elk jaar naar Odiliapeel komt voor dit bijzondere evenement, juist omdat vergelijkbare straatraces in België ontbreken.

Het laatste nieuws

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.