26 april 2024
16:16

Vier inwoners van Odiliapeel koninklijk onderscheiden

Dit jaar worden vier inwoners van Odiliapeel, Jan Bos, Frenk van der Laar, Pierre Raymakers en Jurgen van Gerwen, onderscheiden met een lintje uit naam van Zijne Majesteit de Koning. Deze eerbetoon vond plaats als erkenning voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de gemeenschap.

Pierre Raymakers heeft sinds 1997 een cruciale rol gespeeld als vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Odiliapeel en heeft zich ook ingezet als kantinebeheerder. Tussen 2012 en 2021 was hij actief als leider bij het zaalvoetbal in Uden, wat zijn betrokkenheid bij sport in de regio benadrukt.

Jan Bos heeft een rijke geschiedenis van vrijwilligerswerk; van 1980 tot 1999 was hij bestuurslid en actief lid van carnavalsvereniging De Schaopenwaesers. Sinds de jaren tachtig is hij tevens bestuurslid bij buurtvereniging De Groesplak en vrijwilliger bij de Parochie H. Kruisvinding. Voor de afgelopen tien jaar heeft hij zich ingezet als bestuurslid bij stichting Zorg & Welzijn Odiliapeel en als vrijwilliger bij stichting Steunpunt Odiliahof.

Frenk van der Laar is al bijna veertig jaar een drijvende kracht binnen de plaatselijke voetbalvereniging RKSV Odiliapeel. Hij is lid van de Club van 50 sinds 1993 en is al vele jaren betrokken bij buurtvereniging Wi-Pa Special en carnavalsstichting De Schaopenwaesers. Bovendien is hij sinds 2016 bestuurslid van stichting Vrienden van muziekvereniging Sint Marcellus.

Jurgen van Gerwen heeft zich sinds 2003 ingezet als secretaris en wedstrijdcoördinator voor biljartvereniging Moreeke in Lieshout en is al 17 jaar betrokken bij voetbalvereniging RKSV Odiliapeel. Hij was in 2015 medeoprichter van toerclub De Peeltrappers en is nog steeds actief betrokken als voorzitter van de club. Daarnaast is Van Gerwen oud-voorzitter van het Peels Platform, voorheen bekend als de dorpsraad van Odiliapeel.

Eerder dit jaar ontvingen ook Jan van Driel en Chris de Vocht een koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten. Hun bijdragen zijn eveneens van onschatbare waarde geweest voor de gemeenschap.

Het nieuws over de onderscheidingen heeft ook de aandacht getrokken van DTV Nieuws, die er een speciaal item aan heeft gewijd.

Deze feestelijke gebeurtenissen zijn een bron van trots voor Odiliapeel en onderstrepen de kracht en het belang van vrijwilligerswerk en gemeenschapszin. We feliciteren alle ontvangers van de onderscheidingen en bedanken hen voor hun harde werk, toewijding en inzet voor het algemeen belang.

Het laatste nieuws

Odiliapeel

15°C
Motregen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.