9 oktober 2023
16:35

Streetrace 2023

O wat schattig! Dat was een veel gehoorde term op zaterdag 3 september rond de klok van 17u in Odiliapeel op het schoolplein. De klasse van de kinderen t/m groep 4 was een van de hoogtepunten van de dag, als je zag hoe die jongens en meisjes hun uiterste best deden om na een rondje op het schoolplein als eerste over de finish te raken. Driewielers, loopfietsjes het stond er allemaal bij de start. Sommige deelnemers waren zelfs nog zo klein, dat ze ongemerkt het parcours afsneden omdat ze onder het afzetlint door konden fietsen.

Een half uurtje van te voren waren het de kinderen van groep 5-6 uit Odiliapeel en zeker ook uit dorpen uit de buurt, die aan de start stonden om eens uit te maken wie met de gouden beker naar huis zou gaan. Het was warm en het waren veel rondjes, dus bleek het een zware race te worden. De medaille voor iedere deelnemer en het heerlijke verrassingspakket maakten het extra leuk.

De kinderen uit groep 7-8 en de 13-15 jarigen mochten het hele parcours rijden dat helemaal tot aan de bunker in de bossen voert. Dat ze er vol voor gingen kon je na een ronde al zien toen er hier en daar een schaafwondje zichtbaar was als gevolg van een valpartijtje. De uiteindelijke winnaar liet blijken over de beste fietsbeheersing te beschikken. Met een wheelie, en 1 hand aan het stuur kwam hij over de finish.

De mannen van de funklasse en de wedstrijdrijders reden samen in een wedstrijd die druk bezocht werd. Vooral de eerste ronden was het dringen geblazen op een mooi en technisch parcours. Deelnemers uit Belgie stonden eerder ook al aan de start, dit jaar was er een primeur voor een renster uit Oekraine!

Het begon allemaal in de ochtend om 9u achter de Countrystore. Bakje koffie met een jodenkoek is het traditionele recept van Richard. Onvoorstelbaar in welke korte tijd de Peeltrappers Odiliapeel weten om te bouwen tot een waar fietswalhalla. Zagen, boren, hekken plaatsen, spandoeken hangen, linten ophangen, het was allemaal ruim op tijd voor elkaar voor de eerste start. Na de races gezellig samen een hapje eten met de vrijwilligers van de Peelmissietour en daarna voordat het donker werd alles aan kant hebben. Leuk trots en voldaan, dat zijn veel gehoorde woorden tijdens het afsluitende drankje. Deelnemers, sponsors vrijwilligers, publiek, bedankt! Tot volgend jaar bij deze Peelse klassieker.

Arno Verwegen

Het laatste nieuws

Odiliapeel

15°C
Motregen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.