30 april 2024
19:07

Sluiting Speelveldje Tarwestraat Wegens Bodemvervuiling

Het speelveldje aan de Tarwestraat in Odiliapeel is per direct afgesloten na de ontdekking van bodemvervuiling, zo meldt de gemeente Maashorst. Tijdens een recent bodemonderzoek, uitgevoerd in het kader van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Odiliapeel Oost, zijn stukjes asbest gevonden in de bodem. Deze deeltjes bevinden zich op een diepte van één meter en vormen geen direct gevaar voor de volksgezondheid, maar uit voorzorg blijft het speelveldje gesloten.

De vervuiling bestaat uit asbestdeeltjes gemengd met oud bouwpuin, wat vroeger gebruikt werd om de grond te verstevigen. Hoewel er geen directe blootstelling aan de oppervlakte is, heeft de gemeente toch besloten geen enkel risico te nemen, mede vanwege de recente graafwerkzaamheden.

De gemeente heeft procedures gestart om de vervuilde grond zo spoedig mogelijk te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Dit proces kan echter acht tot tien weken duren vanwege de benodigde vergunningen en wetgeving. Tot die tijd wordt het speelveldje omheind met bouwhekken om toegang te voorkomen.

Ook de speeltoestellen zullen worden verwijderd en zullen niet terugkeren; ze zijn te verouderd om nog veilig gebruikt te kunnen worden. In plaats daarvan komt er in de nieuwe wijk uiteindelijk een nieuw speelveldje. De gemeente onderzoekt daarnaast de mogelijkheid voor een tijdelijke speelvoorziening totdat de nieuwe wijk klaar is.

Voor vragen of zorgen kunnen bewoners contact opnemen met de gemeente Maashorst via telefoonnummer 0413 – 28 19 11 of per e-mail projecten-ruimte@gemeentemaashorst.nl. De gemeente zal de omwonenden blijven informeren over de voortgang van de sanering en de ontwikkeling van de tijdelijke en nieuwe speelvoorzieningen.

Het laatste nieuws

Odiliapeel

14°C
Onweer met zware regen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.