5 mei 2024
19:24

Jo en Martina Straatman – Van der Rijt vieren 70 jaar huwelijk

Op 4 mei vierden Jo en Martina Straatman – Van der Rijt uit Odiliapeel een prachtige mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Martina, geboren op 7 augustus 1932 in Odiliapeel, groeide op als jongste van elf kinderen in een warme boerderijomgeving. Jo, geboren op 24 juni 1928 in Volkel, kwam uit een gezin van tien kinderen en volgde zijn eigen pad in de boerenwereld. Het lot bracht hen samen tijdens een toneeluitvoering in Volkel, wat het begin was van een 3-jarige verkeringstijd.

Op 23 april 1954 gaven ze elkaar het jawoord voor de wet, gevolgd door een kerkelijke ceremonie op 4 mei van datzelfde jaar in Odiliapeel. Het echtpaar vestigde zich op de boerderij van Martina’s ouders, waar ze samenwerkten en een gezin stichtten.

Na zestig jaar op de boerderij te hebben gewoond, verhuisden Jo en Martina tien jaar geleden naar het centrum van Odiliapeel. Ondanks de verandering van omgeving bleven ze hun passies volgen, met Jo die nog steeds genoot van fietsen en biljarten, terwijl Martina haar creativiteit uitte in het maken van kleding en bloemschikken.

Het echtpaar heeft een rijke familiegeschiedenis, met acht kinderen, zeventien kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen. Om ervoor te zorgen dat Jo en Martina samen kunnen blijven wonen, wordt hen dagelijks mantelzorg verleend door een van hun kinderen, inclusief het verzorgen van een warme maaltijd.

Het ‘platina feest’ zal binnenkort in familiekring gevierd worden, ter ere van een liefde die 70 jaar heeft geduurd en nog steeds bloeit.

Het laatste nieuws

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.