26 april 2024
10:44

Help mee aan het digitale archief van Odiliapeel!

Door de jaren heen zijn er in Odiliapeel tal van foto’s gemaakt, films opgenomen, boeken geschreven, en publicaties uitgebracht die de rijke geschiedenis van ons dorp belichten. Tijdens de jaarvergadering van het Peels Platform heeft John Smits een idee voorgesteld: het aanleggen van een digitaal archief van al deze historische materialen. Naar aanleiding van de eerste gesprekken op de jaarvergadering wordt er een project opgestart.

Wat we plannen: We willen een digitaal bestand opzetten dat toegankelijk zal zijn voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van Odiliapeel. Voordat we kunnen beginnen met het verzamelen van deze materialen, moeten we een duidelijk plan hebben over de organisatie en registratie van de informatie.

Doe mee! We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij dit belangrijke project. We denken aan het vormen van verschillende werkgroepen:

  • Een groep voor het opzetten van het systeem.
  • Een groep voor het verzamelen van materialen.
  • Een groep voor het digitaliseren en opslaan van de verzamelde items.

Later willen we ook de inwoners van Odiliapeel betrekken bij het uitzoeken van specifieke details over de items. Afhankelijk van de behoefte kunnen we dit initiatief zelfs uitbreiden met een heemkundekring.

Interesse? Als je het leuk vindt om mee te werken in een of meerdere van deze werkgroepen, stuur dan een e-mail naar Wikipeel@odiliapeel.com. We plannen in juni een bijeenkomst om alles verder uit te werken en de werkgroepen samen te stellen.

We hopen op je enthousiaste deelname om samen de geschiedenis van Odiliapeel levend en toegankelijk te houden.

Peels Platform

 

Het laatste nieuws

Odiliapeel

15°C
Motregen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.