3 juli 2023
10:56

Goede doelen 43e Peel-Missie-Tour

De goede doelen voor de Peel-Missie-Tour van dit jaar zijn bekend! Het College São Vicente in Pão de Açúcar (Brazilië), de basisschool, parochie Usagara in Mwanza (Tanzania) en het weeshuis Maunganidze Kindhearted in Chitungwiza (Zimbabwe) zijn de goede doelen geworden voor de Peel Missie Tour 2023.

Zet het alvast in je agenda. Zondag 3 september 2023. Happen en trappen voor het goede doel! Dat wordt weer kei gezellig!

Doel 1: College São Vicente, Pão de Açúcar, Brazilië
Naam: Stichting Vrienden van  Brazilië (www.vriendenvanbrazilie.nl)
Contact: Cor&Marianne van Loy/Hanny Martins-Limbeek

Ook dit jaar willen we de school, waar zuster Odiliana Smits jarenlang gewerkt heeft, weer ondersteunen. De school dient dringend te worden gerenoveerd. Vorig jaar heeft men met onze bijdrage een aantal nieuwe deuren kunnen plaatsen en dit jaar hoopt men met de bijdrage van de Peel-Missie-Tour de resterende deuren te kunnen vervangen. Daar willen we graag bij helpen.

Doel 2: Basisschool, parochie Usagara, Mwanza, Tanzania
Contact: Nelly Peters

Nelly Peters heeft deze voormalige parochie van Pater Jan Somers een aantal jaren geleden bezocht. De twee broers van Pater Jan Somers uit Vorstenbosch

zamelen  nog steeds geld in om de mensen in deze parochie te ondersteunen. Momenteel wordt de oude kerk omgebouwd tot basisschool, zodat de kinderen minder ver hoeven te lopen om naar school te kunnen .Wij willen graag een bijdrage leveren aan de inrichting van de klaslokalen.

Doel 3: Het weeshuis Maunganidze Kindhearted, Chitungwiza, Zimbabwe
Naam: Stichting Chengetai Children (www.chengetaichildren.nl)
Contact: Jos Martens / Ngoni Katsvairo

Dit weeshuis zorgt voor zo’n 14 wezen, maar vangt ook vrouwen op, die dan weer kunnen helpen bij de verzorging van de kinderen. De economische situatie in Zimbabwe is zeer fragiel.  Met een bijdrage van de Peel-Missie-Tour voor de dagelijkse kosten van het weeshuis, proberen ze zo de eindjes aan elkaar te knopen.

Het laatste nieuws

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.