26 mei 2024
12:36

Gevechtsvliegtuigen van Volkel verzorgden herdenkingsvlucht boven Margraten

Op zondag 26 mei 2024 vlogen gevechtsvliegtuigen van het Air Combat Command een indrukwekkende “missing man” formatie boven de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse Memorial Day, een dag waarop Amerikaanse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld, worden herdacht.

Deze herdenkingsplechtigheid omvatte een eregroet waarbij de gevechtsvliegtuigen in formatie over de begraafplaats vlogen, waarna één toestel de groep verliet als symbool voor de gevallenen. De vliegtuigen die deze formatie uitvoerden, waren afkomstig van vliegbasis Volkel.

Voor Odiliapeel, dat dicht bij vliegbasis Volkel ligt, betekende dit evenement meer dan een gewone vliegoperatie. Op zondag 26 mei 2024 was de vliegbasis extra opengesteld voor vliegverkeer tussen 15:00 en 17:30 uur, wat betekende dat de inwoners van Odiliapeel de gevechtsvliegtuigen niet alleen konden horen, maar mogelijk ook konden zien opstijgen en overvliegen. Dit zorgde voor een directe verbinding met de herdenking en bracht de betekenis van Memorial Day dichter bij huis.

Het laatste nieuws

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.