9 oktober 2023
17:07

Christ de Vocht ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Op zaterdag 7 oktober 2023 beleefde onze medebewoner uit Odiliapeel, Christ de Vocht, een bijzondere middag toen hij werd onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Christ was als vrijwilliger actief bij Terra Victa, waar hij druk bezig was met het afstemmen van het geluid voor de jubileumspeeches ter ere van het 30-jarig bestaan van ontmoetingshuis Terra Victa. Tijdens deze gebeurtenis sprak de “Peelse” loco-burgemeester van Gemeente Maashorst Franko Van Lankvelt, lovende woorden over 30 jaar Terra Victa waarna hij nogmaals aandacht vroeg voor een speciaal persoon. Christ werd uitgenodigd om achter zijn geluidspaneel vandaan te komen terwijl een grote groep bekenden en familieleden binnenstroomde. Na een gepaste toespraak waarin Christ werd geëerd, overhandigde de wethouder hem het lintje. Dit was een welverdiende erkenning voor Christ, die al 40 jaar toegewijd vrijwilligerswerk verricht bij het ontmoetingsplein.

Van Lankvelt benadrukte dat het vrijwilligerswerk bij Terra Victa niet het enige bewonderenswaardige is aan Christ’s inzet. Gedurende vele decennia heeft De Vocht zich ingezet voor diverse verenigingen in Odiliapeel. Hij is onder andere de oprichter en trainer van Dansvereniging de Swifters, bekleedt een bestuursfunctie bij de biljartclub van KBO Odiliapeel en was tot en met 2017 voorzitter van Countryclub Side Rock. Deze benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is dan ook meer dan verdiend. De ceremonie werd passend afgesloten met een energieke en aanstekelijke dans uitgevoerd door leden van zijn club De Swifters, uiteraard onder het toeziend oog van Christ zelf.

 

Het laatste nieuws

Odiliapeel

15°C
Motregen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.