24 januari 2024
12:17

Bestemmingsplan deelgebied 1 (Rotonde Oudedijk – rotonde Peelweg/N277) gaat ter inzage

De N264 tussen Odiliapeel (rotonde Oudedijk) en Haps (rotonde Hapseweg) is toe aan groot onderhoud. Tijdens dit onderhoud wil de provincie Noord-Brabant ook meteen werken aan een betere doorstroming van het verkeer. Ook gaan ze de leefbaarheid langs de weg verbeteren. In dit bericht krijgt u een update over het project en de nieuwe, voorlopige planning.

Een project als dit begint altijd met de zogenaamde verkenningsfase. In deze fase kijken ze welke problemen er spelen en welke problemen er aangepakt gaan worden. Om dit overzichtelijk te bekijken wordt het stuk van de N264 opgeknipt in meerdere deelgebieden: 1, 2, 3a en 3b. Al snel bleek dat voor de plannen voor deelgebied 1 het bestemmingsplan gewijzigd zou moeten worden. Ook is er voor de aanleg van een parallelweg grond nodig die van boeren gekocht moet worden. Dit duurt altijd langer dan ‘gewoon’ groot onderhoud. Vandaar dat voor dit deelgebied de werkzaamheden pas later plaats gaan vinden.

Inmiddels zijn er ook diverse onderzoeken geweest. Zo blijkt de staat van de weg slechter dan verwacht. Dit groot onderhoud moet hierdoor iets naar voren gehaald worden.

Zo ontstaan er 3 uitvoeringsprojecten:
–              Deelgebied 1 (o.a. aanleg parallelweg, rotonde bij de N277 en 2 fietsoversteken)
–              Deelgebied 2/3 (o.a. aanleg fietsoversteek, geleiderail en renovatie fietspad bij Erica)
–              Onderhoud ( o.a. vervangen asfalt over het totale tracé)

Voor het ontwerp van deelgebied 1 moet het bestemmingsplan van de gemeente gewijzigd worden. Met deze wijziging regelt de gemeente dat op wat nu nog landbouwgrond is straks de parallelweg kan komen te liggen. Dankzij dit nieuwe bestemmingsplan kan de provincie ook die strook landbouwgrond aan gaan kopen.

Het wijzigen van het bestemmingsplan is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst hebben op 5 december de plannen goedgekeurd.

U kunt het bestemmingsplan inzien via de wesbite van de gemeente of op het gemeentehuis. Hier vindt u ook informatie over hoe u een zogenaamde ‘zienswijze’ (bezwaar) in kunt dienen. Dit kan tot 23 januari 2024.

Voorlopige planning
Eind 2024/Begin 2025
Uitvoering aanpassingen deelgebied 2/3

2024/2025
Groot onderhoud en aanbrengen ‘stil’ asfalt

2027/2028
Uitvoering aanpassingen deelgebied 1

 

Het laatste nieuws

Odiliapeel

15°C
Motregen

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.