13 februari 2024
10:47

Belangrijke NAVO oefening leidt tot vroege vliegtijden op Vliegbasis Volkel

Op donderdag 15 februari neemt het Air Combat Command deel aan een grootschalige oefening van de NAVO, met vroege activiteiten gepland op vliegbasis Volkel. Deze oefening, waarbij F-35 gevechtsvliegtuigen worden ingezet, vereist een vroegere start dan normaal, met opstijgen rond 07.45 uur. De oefening is een samenwerking met verschillende NAVO bondgenoten, wat de noodzaak onderstreept voor een naadloze operationele afstemming en paraatheid in een veranderende wereld.

Voor de direct omwonenden van vliegbasis Volkel betekent dit een aanpassing in hun ochtendroutine. De vroege vliegtijden zijn een direct gevolg van de lange afstand tot het oefengebied en de vereiste lange vluchttijd. Het is een essentiële stap om te zorgen voor de operationele gereedheid van de Luchtmacht in samenwerking met internationale partners, waarbij de veiligheid en stabiliteit in de regio en daarbuiten wordt gewaarborgd.

Het doel van deze oefening is het versterken van de defensieve samenwerking tussen NAVO-leden, het verbeteren van de luchtoperatievaardigheden, en het waarborgen dat de Luchtmacht snel kan reageren op eventuele bedreigingen. Deze activiteiten benadrukken het belang van internationale samenwerking voor de handhaving van vrede en veiligheid.

De Luchtmacht is zich bewust van de mogelijke hinder die deze vroege vliegtijden kunnen veroorzaken voor de omwonenden van vliegbasis Volkel. Daarom wordt aan iedereen die vragen heeft of hinder ervaart van de vluchten, aangemoedigd om dit kenbaar te maken via de speciaal hiervoor ingerichte website luchtmacht.nl/geluidshinder.

Bron: Communications & Public Affairs, Air Combat Command, Koninklijke Luchtmacht

Het laatste nieuws

Odiliapeel

6°C
Verspreide bewolking

Heb jij nieuws dat hier thuis hoort?

Dat horen we graag! Draag via de onderstaande knop je nieuwsitem aan en mogelijk staat jouw nieuwsbericht hier zo snel mogelijk tussen.

Op zoek naar iets specifieks? Gebruik onderstaande zoekbalk om de website te doorzoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.