LogoPP67

Mies Nikkelen vrijwilliger van het jaar!

Vrijwilliger van het jaar.Mies800

Op maandag 29 november werd Mies Nikkelen verrast door een delegatie van de gemeente.

Met een smoes werd Mies naar het Peelhonk gelokt. De bedoeling was dat de rolstoelers en vrijwilligers in Peelhonk zouden zijn en dat Mies dan werd gehuldigd. Door de Coronamaatregel was dit niet mogelijk en moest er iets anders verzonnen worden. Dus werd gevraagd of Mies mee wilde kijken naar de andere meubel in Peelhonk.

Natuurlijk stond Mies klaar om te helpen. Daar stond haar echter een verassing te wachten. Na even wat gekeken te hebben naar de meubels kwam daar de burgemeester Henk Hellegers en wethouder Maarten Prinssen om Mies te huldigen als vrijwilliger van de gemeente Uden.

Mies die altijd klaar staat voor iedereen en voor zich voor vele goede doelen heeft ingezet. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor de verschillende koren in Odiliapeel Vroeger was dit het koor waar alle kinderen bij konden als z de eerste communie hadden gedaan, later werd dit jongerenkoor. Nog later werd dit koor Jaïr. Hiervan is Mies nog steeds lid. Dirigeerde jaren het ouderenkoor Levensvreugde.

Was mede oprichter van de Peel Missie Toer, vrijwilliger in de Binkhof in Velp, vrijwilliger bij het steunpunt en mede oprichter van Chengetai Children.

Eind 2014 begin 2015 kwam Zorg en Welzijn Odiliapeel om de hoek kijken. Vanaf het begin is Mies daar intensief bij betrokken geweest.

Op maandag, woensdag en vrijdag is Mies het gezicht van Zorg en Welzijn Odiliapeel. Het gezicht van Peelhonk, het gezicht van de ontmoetingsdagen. De coördinator van de vele vrijwilligers.

 

Mies geeft de mensen een fijn gevoel door haar spontane inzet, haar hartelijkheid, haar oprechtheid en zij weet de gasten het gevoel te geven er te mogen zijn. Dat ze er toe doen en dat ze blij is dat de gasten er zijn.

Voor Mies heel normaal, ze doet het gewoon. Toch Mies. Het is zo bijzonder wat zij doet. Geweldig.

We weten dat we als Zorg en Welzijn Odiliapeel het enorm hebben getroffen met iemand zoals zij. Daarvoor heel veel dank. Mies, Namens ons allemaal: Heel veel dank en dik verdiend! Proficiat!

Vrijwilliger van het jaar.Mies.taart800pix