Logo Koningklijke Luchtmacht Commandant nodigt omwonenden vliegbasis uit voor concertDe Commandant vliegbasis Volkel, kolonel-vlieger Rob van den Heuvel, biedt omwonenden van de vliegbasis een speciaal concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht aan. Het concert wordt gegeven op woensdagavond 5 juni in Theater Markant Uden.


Het is zes jaar geleden dat de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel plaatsvonden. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni aanstaande zijn de Luchtmachtdagen 2019 op vliegbasis Volkel een feit. Ook dit jaar worden tijdens dit evenement veel bezoekers verwacht.
In samenwerking met gemeente, politie, dorpsraden en verenigingen zijn inmiddels afspraken gemaakt op het gebied van verkeersstromen en parkeervoorzieningen rond de vliegbasis. Daarnaast zullen de vliegbewegingen afwijken van het reguliere vliegprogramma. Eén en ander zal voor omwonenden van de vliegbasis niet onopgemerkt blijven. De Koninklijke Luchtmacht is zich terdege bewust van de invloed die dit evenement heeft op de woonomgeving en streeft ernaar om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Als dank voor het begrip voor deze situatie wordt een swingend concert aangeboden aan u als omwonende. U bent op woensdag 5 juni aanstaande vanaf 19.15 uur van harte welkom in Theater Markant Uden. De meer dan 600 gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij huisdierenpension Mon Ami in Volkel, tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel, bij de VVV in Veghel en bij de infobalie van Markant Uden. De infobalie van Markant Uden is, op zondag na, dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur en een uur voor de voorstelling. Omdat dit concert bedoeld is voor u als omwonende wordt u, bij het afhalen van de kaarten, vriendelijk verzocht om o.a. uw naam, adres en e-mailadres te vermelden (maximum uitgifte van 4 concertkaarten per adres).

20190502 Orkest Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Nergens anders ter wereld vind je 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie in één orkest. Vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline, met als resultaat soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Een geluid uit duizenden. Dát is het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.Het orkest is bekend van Bevrijdingspop, militair ceremonieel of de Last Post bij de aankomst van de MH17-slachtoffers op vliegbasis Eindhoven, maar doet veel meer. Verrassende samenwerkingen met andere muzikanten, zangers en zangeressen zoals Ellen ten Damme en Leona Philippo zorgen voor een afwisselend repertoire. Van Uptown Funk van Bruno Mars tot de filmmuziek van Mission Impossible. Ook klassiekers als Brothers In Arms van Dire Straits en de soundtrack van Top Gun komen voorbij.Lichtshows en beelden op een drie bij zes meter grote led wall zorgen voor visueel spektakel. Het orkest is hip, funky, strak, gedurfd én benaderbaar. Een unieke combinatie. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een spierballenorkest met een subtiele touch. Intiem als de situatie daarom vraagt, en het volgende moment groots. Dynamisch dus, maar altijd met een volstrekt eigen sound waar je niet omheen kunt.